Voedingssalon 2018 – Salon d’alimentation 2018

Aspirant Baker dankt alle scholen die opnieuw hun medewerking verleenden aan het Voedingssalon en de promotie voor ons vak. De opbrengst van de verkoop wordt integraal geschonken aan GLEK. Zij zullen hiermee kinderen de dag van hun leven bezorgen door een dag Plopsaland en de Kerstshow
Aspirant Baker remercie toutes les écoles qui ont de nouveau coopéré à le Salon d’alimentation et promu notre profession. Le profit de la vente est entièrement reversé à GLEK.. Ils donneront aux enfants le jour de leur vie par un jour Plopsaland et le “show de Noël”

Partners – CERES, Bakkers Vlaanderen, Puratos, Ranson, Corman, Voedingssalon

 DSC_0919

“Belgian Championship Aspirant Baker” 2019

“Belgian Championship Aspirant Baker” 2019
Uitnodiging voor de voorrondes
Twee jaarlijks organiseert “Aspirant Baker” het Belgisch kampioenschap Aspirant Baker.
Een wedstrijd bedoeld voor jongeren met ambitie. Wij mogen dan ook ieder jaar rekenen op
een ruime opkomst. De scholen zijn er zich meer en meer van bewust dat dit een mooie
erkenning is voor hun leraars en hun opleiding. Een goede begeleiding tijdens de
voorbereidingen is dan ook noodzakelijk.
De finale zal doorgaan in september op de vakbeurs Bibac+ in Antwerpen.
Een hele uitdaging om voor een professioneel publiek te presteren.
Gezien het succes bij vorige editie hebben we voor deze 9de editie wederom beslist om de
preselectie op te splitsen. Enerzijds een Vlaamse selectie en anderzijds een Waalse selectie.
Voor Wallonië zal dit op “Saveurs & Métiers” in Namen worden georganiseerd.
Hieronder vinden jullie een beknopte versie van het reglement evenals het programma.
Het programma is voor een groot deel gebaseerd op internationale wedstrijden waar
sommige finalisten later kunnen aan deelnemen.
Lokatie: COOVI, school voor voeding, in Anderlecht (onder voorbehoud)
Datum: maandag 8 en dinsdag 9 april 2019

Vraag inschrijvingsformulier aan via

admin@aspirantbaker.be

DSC_0784

Tijdens het voedingssalon maken scholen produten die verkocht worden ten voordele van een goed doel

https://dewarmsteweek.stubru.be/acties/preselectie-mondial-du-pain-2019

safe_image

 

Aspirant Baker op het voedingssalon

Voor de tiende keer staat Aspirant Baker met een actieve stand op het voedingssalon in Brussel.

Voor ons beroep en de scholen een plaats om ons vak en onderwijs te promoten.

Langs deze weg willen wij dan ook de scholen danken voor de medewerking. Elke jaar kunnen we een mooie etalage maken met verschillende sierstukken.

Deze kunstwerken worden fel gesmaakt door de duizenden bezoekers.

Van zaterdag 13 tot zondag 21 oktober staan wij in hal 5 met een stand van 450 m².

Tijdens het eerste weekend zullen drie ploegen strijden voor een deelname aan de “mondial du pain 2019”

Stijn Van Kerckhoven met Berre Ceuppens, Sus Mens met Jorne  Lauwers en Patrick Vranckx en Benjamin Lambert zullen het opnemen tegen elkaar.

Een internationale jury zal de producten beoordelen en koteren. De winnende ploeg zal ons land vertegenwoordigen in Nantes.

Bij de prijsuitreiking stellen we ook onze ploeg, Bart Scheldstraeten, Joran Defossez en coach Frank Van Vaerenbergh voor die deelnemen aan de “best of mondial du pain“ in China.

Na de successen van de laatste drie edities leggen we de lat opnieuw hoog.

Andere dagen zullen scholen onze stand animeren. Producten zullen verkocht worden te voordele van het goede doel.

DSC_0257

Onze twee kandidaten zijn gekend voor deelname aan “47ste internationale UIBC wedstrijd voor jonge bakkers 2018”

ASP_1091~2 ASP_1087~2

Berre Ceupens (Kogeka Geel) en Jorne Lauwers (ter Groene Poorte) zullen ons land vertegenwoordigen op de “47ste internationale UIBC wedstrijd voor jonge bakkers 2018” in Valencia.

Berre, Belgisch kampioen Aspirant Baker en Jorne 2de plaats Belgisch kampioenschap Aspirant Baker zullen onder begeleiding van hun coach en het team Aspirant Baker deze wedstrijd voorbereiden.

Deze wedstrijd zal plaats hebben van 11 tot 15 april.

Alle succes

 

 

Kalender