Belgian Championship AB

Tweejaarlijks organiseren we het “Belgian Championship Aspirant Baker”. Jongeren van 16 tot 21 jaar in een bakkerijopleiding hebben de kans om zich in te schrijven voor deze wedstrijd. Door het grote succes is er een voorselectie in de Elishout-school. De finale vindt nadien plaats tijdens de bakkersbeurs of het Voedingssalon. Ook in 2013 zal de finale doorgaan tijdens het Voedingssalon op 12, 13 en 14 oktober. De finalisten hebben nadien de kans om deel te nemen aan internationale wedstrijden.

Bakprogramma finale 2013:

Gerezen bladerdeeg producten:

36 stuks, drie soorten van 12 stuks.

  • Elke soort moet identiek zijn in smaak, uitzicht en afwerking.
  • Mag met of zonder vulling.
  • Deze producten moeten tussen de 60g en de 110 g wegen.

12 croissants, deze moeten tussen de 60 en 80g wegen na bakken.

  • Geen vulling en decoratie toegestaan

 

Klein zachte luxe producten:

60 stuks, 4 verschillende soorten, 15 stuks van elk.

  • Elke soort moet identiek zijn in smaak, uitzicht en afwerking.
  • 3 soorten met vulling, één soort moet zonder vulling.
  • Deze producten moeten tussen de 60 g en de 110 g wegen afgewerkt.

 

Broodjes:

30 stuks, twee soorten van 15 stuks elk.

  • Elke soort moet identiek zijn in smaak, uitzicht en afwerking.
  • Deze producten mogen afgebakken tussen de 30 en 60 g wegen

 

Stokbrooddeeg: Verplicht uit het zelfde deeg te maken

8 traditionele stokbroden

  • Afweeggewicht350g
  • Tussen 55 en 60 cm lang en 7 insnijdingen.

12 fantasiebroden

  • 3 soorten, 4 van elke soort (deeggewicht van 500 g)

 

Sierstuk: “Halloween” 

  • Moet minstens 2 soorten deeg bevatten waarvan minstens één met gist.
  • Moet rechtstaand opgebouwd worden met een minimum hoogte van 60cm. – Men mag enkel gebruik maken van eetbare grondstoffen dus ook geen lijm.

Kalender